Previous slide
Next slide

Protecția Animalelor

Peste 5.000 de câini adoptați

În perioada 2021-2023, ASPA a organizat 70 de târguri de adopții și peste 5.000 de câini au fost adoptați și revendicați din adăposturile autorității.

Modernizarea ASPA

Au fost achiziționate, pentru prima dată în istoria municipalității, instrumente de capturare a animalelor non-traumatice – precum cuști-capcană, plase de capturare. Peste 6.000 de câini fără stăpân au fost capturați de pe raza Mun. București în trei ani.

Am efectuat lucrări de investiții și reparații în adăposturile ASPA. A fost extinsă capacitatea de cazare a câinilor, au fost reparate pavimentele interioare și exterioare din spațiile de cazare ale câinilor, au fost reparate țarcurile și locurile de joacă pentru căței, au fost reparate igienizate și vopsite padocurile.

ASPA a organizat anual campanii de sterilizări gratuite pentru câini cu deținător și pisici cu și fără deținător, fiind sterilizați gratuit peste 5.000 de câini cu deținător și peste 7.500 de pisici cu și fără deținător.

Campanii de informare

Campania de informare cu privire la obligativitatea microcipării și sterilizării câinilor de rasă comună a fost o necesitate în contextul fenomenului abandonului de animale. Începând cu august 2023 a fost adăugată componenta de control a deținătorilor de câini cu privire la obligativitatea sterilizării câinilor de rasă comună, verificările fiind realizate de Poliția Locală a Municipiului București, cu sprijinul Jandarmeriei Capitalei. Astfel, au fost vizitate peste 31.000 de imobile, purtându-se discuții cu peste 13.000 de persoane care se aflau la domiciliu în timpul acțiunilor de teren, deținători ai peste 10.576 de câini. Dintre aceștia, doar 30% dintre aceștia erau sterilizați și microcipați.

Am lansat proiectul „Ziua cățeilor la birou”, în cadrul căruia căței din centrele ASPA vizitează angajații din instituții și companii pentru a-i relaxa și bucura. Proiectul are și scopul de a promova cățeii din centrele noastre și de a-i ajuta e bucureșteni să conștientizeze problema câinilor fără stăpân.