Previous slide
Next slide

Investiții

Stația de Epurare Glina

Am finalizat cea mai mare stație de epurare din Europa Centrală și de Est. Stația Glina a fost începută acum 50 de ani de regimul comunist și abandonată de mai multe ori de administrațiile ulterioare.
Stația Glina epurează 100% din apele reziduale ale râului Dâmbovița, acestea fiind ulterior eliminate în Dunăre și Marea Neagră fără poluare.

Podul Doamna Ghica

L-am finalizat în colaborare cu Primăria Sectorului 2. Investiția s-a ridicat la 114 milioane de lei, din care Primăria Sectorului 2 a contribuit cu 30 de milioane de lei.

Parcarea și stația de tramvai din Pantelimon

Am finalizat acest proiect preluat în mandatul nostru cu datorii considerabile. Costul investiției a fost de 96 de milioane de lei.

Podul Grant

Consolidat pe sensul Crângași – Turda, în special în zona cu cea mai redusă rezistență.

Podul Basarab

Am finalizat expertizarea Podului Basarab, care nu a fost recepționat oficial de la terminarea construcției. Din această cauză, Podul Basarab nu a putut beneficia de lucrări de întreținere.

28 de poduri și pasaje

Alte 28 de poduri și pasaje sub administrarea Primăriei Capitalei au fost expertizate după mulți ani de neglijență. Trei dintre acestea necesită intervenții urgente pentru repararea elementelor foarte deteriorate, iar alte 22 sunt clasificate în categoria tehnică “Nesatisfăcătoare”. Demersurile pentru începerea lucrărilor de reparații sunt într-un stadiu avansat.

Fonduri europene pentru spitale

În perioada 2021-2024, Primăria Municipiului București a atras fonduri nerambursabile în valoare de peste 274 de milioane de lei pentru modernizarea serviciilor medicale din spitalele aflate sub jurisdicția sa. Aceste fonduri au fost alocate pentru echipamente noi, construcția de clădiri noi, renovări, modernizarea sistemelor de detectare a incendiilor, precum și pentru reducerea riscurilor de infecții nosocomiale.